About

The men of Tocar are experienced musicians. The jazz influence of accordionist Rik Cornelissen, the tango and Latin approach of Wim Warman, the melodious solos of bass player Taco Nieuwenhuizen and the subtle and cast-iron groove of drummer Enrique Firpi combine to make Tocar a unique and exciting band.

single-image
team-member

Rik Cornelissen

accordeon

Rik Cornelissen is een eigentijdse en vernieuwende accordeonist, componist en arrangeur. Hij studeerde Klassieke Muziek, Argentijnse Tango (BA) en Jazz (MA) en is als hoofdvakdocent Accordeon Jazz/Pop verbonden aan het ArtEZ conservatorium. In 2014 debuteerde hij met zijn solo-album ‘Traveller’. Hij heeft o.a. gewerkt met Bert van den Brink, Ben van den Dungen, Juan Pablo Dobal, Rob van Kreeveld, Paul Verhoeven, Claudio Jacomucci en Tuur Florizoone.

team-member

Wim Warman

piano

Wim Warman is een veelzijdige pianist en componist met een eigen stijl, die rijkt van latin, tango, jazz, pop tot klassiek, flamenco en blues. Hij speelde met diverse grote musici, waaronder Carel Kraayenhof, Simon Vinkenoog, Richard Bona en velen anderen. Wim heeft diverse CD’s op zijn naam staan, zowel als solist, bandleider en als sideman, en tal van concerten en masterclasses in binnen- en buitenland gegeven.

team-member

Taco Nieuwenhuizen

bass

Taco Nieuwenhuizen is een allround bassist en componist met een liefde voor Latinjazz, pop en fusion. In 2011 bracht hij een cd uit met zijn eigen Taconieuwenhuizengroup getiteld “Playtime” met uitsluitend eigen werk. Daarnaast is hij een veelgevraagd bassist voor artiesten in Nederland en Belgie, wat resulteerde in een Zuid-Afrika tour in april 2015. Verder tourde hij o.a. met Lori Spee, Denise Jannah en recent: Dana Winner.

team-member

Enrique Firpi

drums

Enrique Firpi is een van de meest populaire drummers in thuisland Uruguay sinds zijn professionele carrière begon op de leeftijd van 14. Na te zijn verhuisd naar Nederland in 1989 heeft hij gewerkt met een zeer breed scala van artiesten : Leonardo Amuedo, Lilian Vieira, Randal Corsen trio, Izaline Calister, Fernando Lameirinhas, Vera Mann, Esther Steenberger trio, Ivan Lins, Sergio Mendes, Laura Fygi, Josee Koning en Tocar om er maar een paar te noemen.